Одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на седници одржаној 16. мартаналожио низ мера с циљем спречавања ширења корона вируса.
Саобраћајном предузећу „Ласта“ је наложено да свакодневне поласке у градском и приградском саобраћају одржава по викенд режиму вожње.
Угоститељски објекти на територији града Ваљева, у периоду трајања ванредног стања могу да раде од 8.00 до 20.00 часова, а у угоститељском објекту не сме боравити више од 50 корисника.
Наложен је прекид рада у свим спортским објектима. Отказане су све спортске и културне манифестације.
Градска управа Ваљева ће успоставити ситуациони центар, који ће радити 24 сата, ради пружања информација и евидентирања позива старијих суграђана за помоћ.
Начелнику Градске управе је наложено да организује рад јединице локалне самоуправе на начин којим ће се ограничити број људи у просторији и строго поштовање хигијенско-техничких мера.
Комунална милиција и инспекцијске службе ће надзирати спровођење радног времена и ограничења броја корисника у угоститељским објектима.
Све податке везане за ширење вируса и број оболелих, грађани ће добијати преко надлежник републичких институција, као и преко сајта Министарства здравља и Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ – www.covid19.rs.