Из архиве радија: Епископ Милутин на слави у Доњим Лесковицама: Снажном вером могуће оздравити и победити!

Из архиве нашег радија доносимо беседу блаженопочившег Епископа Милутина коју је изговорио 04. августа 2019. године на слави цркве у Доњим Лесковицама.

Верни народ Доњих Лесковица и свих села која припадају овој парохији, заједно са бројним гостима из разних крајева, прославио је празник равноапостолне мироносице Свете Марије Магдалине, којој је посвећен сеоски храм. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, уз саслуживање овдашњег свештенства и ђакона Милана Јакића, Ваљевца који служи у Косовској Митровици (Епархија рашко – призренска). Овогодишњи домаћин славе била је породица Видосава Ђуковића из Горњих Лесковица. Поучавајући своју духовну децу о томе колико је важно да се клонимо мржње, Владика Милутин је подсетио на мудре савете блаженопочившег Патријарха Павла, који је говорио да треба да се молимо за оне који нам зло чине, не би ли их Господ просветлио и спознали да зло добра донети не може. Такође, указао је Владика Милутин, Господ је приликом чињења разних чуда истицао значај вере. То морамо имати посебно на уму данас, када карцином и разне болести муче наш народ. Снажном вером могуће је победити и оздравити, закључио је Владика Милутин.

По завршетку Литургије, преломљен је славски колач и уприличена трпеза љубави за бројне учеснике сабрања у доњолесковичком храму. Архијерејски намесник први ваљевски, протонамесник Дарко Ђурђевић најавио је градњу парохијског дома која ускоро почиње у Доњим Лесковицама.

Детаљније на http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php/2019/08/04/svecanost-u-cast-hramovne-slave-u-donjim-leskovicama/ .