Свештенство саборног храма и Коло српских сестара у посебној радости прославили Светог Пантелејмона

У недељу 9. августа, на празник Светог Великомученика Пантелејмона служена је Света Литургија у Храму Васкрсења, а потом у просторијама Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“, које ствара при саборном храму, приређена је трпеза љубави у знак благодарја сестрама за сва добра која чине, како за богослужбени живот Храма Васкрсења Христовог, тако и све суграђане којима пружају руку помоћи баш како су чиниле мироносице у првим вековима Хришћанства. „Ми који исповедамо да смо хришћани у овом свету, који у злу лежи, треба да посведочимо хришћанску љубав према Богу и међу собом по узору на бројне Свете Божје људе које прослављамо“, рекао је у литургијској проповеди свештеник Дејан Трипковић.

У име братства храма, отац Александар Филиповић уручио им је књиге „Свето причешће – лек бесмртности“, аутора Преосвећеног Епископа бачког Г. др Иринеја, које је новосадски архијереј послао на дар браћи и сестрама у Ваљевској епархији. Свака сестра добила је по три примерка – један за себе, а два за своје ближње, како би књига допрла до што више богочежњивих душа.

Ова књига је мисионарског карактера и свима који буду желели да је имају братство Храма Васкрсења Христовог и Светог Нектарија Егинског дариваће је ових дана.
Детаљније у тексту Јадранке Јанковић на интернет страници Епархије ваљевске.