Епископ Исихије на наречењу и хиротонији Епископа Јустина

Патријарх српски г. Порфирије началствовао је у суботу, 11. септембра 2021. године, свечаним чином наречења високопреподобног Архимандрита Јустина. Међу бројним сабраним архијерејима био је и Епископ ваљевски Исихије. Детаљније на http://www.spc.rs/ .
Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије началствовао је у недељу по Духовима, 12. септембра 2021. године, у саборном храму Светог Саве на Врачару Светом Архијерејском Литургијом и свечаним чином хиротоније изабраног и нареченог високодостојног архимандрита Јустина у чин Епископа хвостанског, викара Патријарха српског. Упућујући новог Епископа Јустина у дужност, Патријарх Порфирије му је упутио кратку поуку истакавши да је служба епископа par excellence Христова служба.

Након што је примио жезал архијерејске службе од Патријарха Порфирија Епископ Јустин је између осталог рекао у својој беседи: Без трунке површне патетике и тренутног одушевљења, драга браћо и сестре, смирено и искрено, одлучно али ненаметљиво, желим „да свима будем све, да како год неке спасем“, (1. Кор. 9, 22-23) и да неуморно трагам за оном једном изгубљеном овцом (Лк. 15, 4).

Поред породице и пријатеља владике Јустина, свечаност хиротоније својим присуством су увеличали представници дипломатског кора и традиционалних цркава и верских заједница, угледне јавне личности из културног и јавног живота Србије и региона, док је међу служашчим архијерејима био и Епископ ваљевски Исихије. Детаљније на http://www.spc.rs/ .