Коло српских сестара слави славу 1. августа

Коло српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ ће своју заштитницу и молитвеницу пред Богом, Преподобну Мати Евгенију, прославити Светом Литургијом у среду 1. августа од 7:30 сати у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву. Вредне жене из Кола, мироноснице савременог доба, позивају вернике да заједно прославе њихову славу.
Koло српских сестара „Преподобна мати Евгенија“ је по благослову Владике Милутина после дугогодишњег свесрдног рада и труда сестара окупљених жељом да служе Господу и ближњем 01.10.2013.год. званично формирано као духовно-милосрдна организација на нивоу ваљевске епархије а при „Храму Христовог Васкрсења“. Како је преподобна мати Евгенија велика молитвеница која је сав свој живот посветила помагању сиротињи и обнављању храмова широм Србије жеља сестринства је била да славимо и носимо име мати Евгеније.
Наше сестринство тренутно има 25 активних чланица.Смештене смо у црквеним просторијама у Синђелићевој улици бр.30 где се по потреби окупљамо, радимо и договарамо о следећим активностима.
Сарадња са осталим Колима у Србији је нешто на чему ће КСС у наредном периоду радити.За сада постоји сарадња са КСС из Обреновца.
Начин на који помажемо сиромашним људима је то да смо организовале „корпе љубави“ у маркетима Рода“, „Жинаса“ и „Еуропром“где људи дарују намирнице за сиромашне а КСС по препоруци парохијских свештеника прослеђују до истих. По благослову Владике Милутина наша црква одваја део прилога за помоћ људима који су сиромашни у виду хране,огрева, школског прибора одеће и обуће.
Велики допринос дају сестре у сређивању храмова и у свему што треба урадити на иницијативу Владике, старешине храма и духовника КСС.
Увек постоји жеља да се рад КСС побољша.У томе нам несебично помажу мати Гликерија са сестрама манастира Ћелије, сестра Љубица Милер из Беча својим великим прилозима и остали људи великог срца на чему смо им неизмерно захвални.
Председница КСС Бисерка Месаровић.