Одржана редовна годишња скупштина ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“

Поједине хришћанске заједнице постоје само формално, да се каткад састану, обележе славу и слично. Насупрот томе, Православна народна хришћанска заједница „Воздвиженије Часног Крста“ при Храму Покрова Пресвете Богородице, у средишту Епархије ваљевске, твори бројна богоугодна дела на свим мисионарским пољима. То се чује до Царства небеског, где им се радује Свети Владика Николај, оснивач и духовни вођа бројних богомољачких братстава широм Србије, део је хвале коју је приликом годишње скупштине ваљевских богомољаца упутио Епископ ваљевски Г. Милутин, са чијим благословом они стварају при најстаријем градском храму.

Благодарећи на труду и свему што чине за становништво овог краја, протонамесник Дарко Ђурђевић рекао је да се сваки пут осећа поносно када од својих парохијана чује о добрим делима богомољачког братства.

Умировљени парох протојереј – ставрофор Љубисав Аџић подсетио је на значај који су богомољачки покрети имали у време Владике Николаја, о чему је сазнавао у раним годинама своје парохијске службе у Лелићу.

Заблагодаривши Епископу Милутину на лепим речима, прота Милинко Јовић у име братства поднео је извештај о учињеном у протеклој години. Детаљније у тексту Јадранке Јанковић на интернет страници Епархије ваљевске.