Божићни празници у Покровској цркви

Рождество Христово прослављено је молитвено у најстаријој ваљевској светињи – Храму Покрова Пресвете Богородице. На Бадњи дан Светом Литургијом началствовао је протојереј Владимир Андрић уз саслужење ђакона Славка Обрадовића и појање певнице, а у молитвеном присуству великог броја верника од којих се већина причестила. Вечерње пре паљења бадњака служио је такође протојереј Владимир Андрић уз саслужење ђакона Славка Обрадовића и појање певнице, док је приликом паљења бадњака, чему су се највише радовала деца, беседио протонамесник Бранко Чолић који је истакао породицу као највећу вредност коју може имати свако, јер је свако од нас управо из породице потекао. „Сам Бог, Који је створио човека и читаву творевину, дао нам је родитеље, супружнике, децу, рођаке, пријатеље и комшије да сви заједно изграђујемо себе. Да се приближавамо Њему и будемо уистину Његова породица“, рекао је отац Бранко.

Прва Божићна Литургија служена је у поноћ. Сабрањем је началствовао протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник ваљевски први, уз саслужење више свештенослужитељa. Божићну посланицу СПЦ прочитао је протонамесник Бранко Чолић који је началствовао другом Божићном Литургијом у Покровском Храму.
Другог дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице, служена је Света Литургија у Покровском Храму, а беседио је протонамесник Невен Лукић који је нагласио да овај празник има корена у раном хришћанству те да Црква одаје славу и хвалу Њој – која је родила Господа Исуса Христа.

Трећег дана Божића, на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, Светом Литургијом у Покровском Храму је началствовао протојереј-ставрофор Тома Павловић уз саслужење ђакона Славка Обрадовића, појање певнице и у молитвеном присуству верника од којих су већина били свечари. Беседио је ђакон Славко Обрадовић који је говорио о мученичком подвигу Светог Стефана који је први пострадао за Христа.