Изложба у част Светог Николаја Српског на Академији струковних студија у Ваљеву

У част јубилеја Светог Владике Николаја, Епархијски одбор за веронауку и Друштво за неговање традиције и културе ваљевског краја, под покровитељством Града Ваљева, креирали су изложбу фотографија, употпуњену текстуалним садржајима, која приказује житије највећег Србина после Светог Саве. Изложба је прво приређена у Ваљевској гимназији и у Другој основној школи која је прва школа у Србији која је понела име лелићког Златоуста, а у наредних месец дана је сви заинтересовани могу погледати у амфитеатру Академије струковних студија Западна Србија у Ваљеву.
Директор школе др Млађан Вићентић, захвалио је Епархији ваљевској на приређеној изложби, посебно јереју Далибору Чкојићу који је један од аутора изложбе. „Владика Николај је био почасни доктор на бројним Универзитетима, највећи мислилац, један од највећих просветитеља“, подвукао је директор Академије струковних студија, додајући да је Дан школе 16. децембар.

Историчар др Владимир Кривошејев је објаснио је једну непознаницу, а то је да је зграда Академије струковних студија једно време била зграда Ваљевске гимназије. А школа, наредне, 2022. године обележава велики јубилеј – 100 година постојања.

Један од аутора изложбе, јереј Далибор Чкојић, секретар Одбора за верску наставу Епархије ваљевске, истакао је да је Светом Николају био стран пут беспућа, као и да је Крст увек имао пред собом.

Изложба у част Светог Николаја Српског на Академији струковних студија у Ваљеву биће у амфитеатру ове школе до краја децембра месеца.