Епископ Исихије: Илија – један од најогњенијих и најватренијих ревнитеља Божјих!

Први пут откако је на челу Епархије ваљевске, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије је посетио стубленичку парохију на празник Светог пророка Илије – Илиндан (уторак, 2. август). Црква у овом тамнавском селу посвећена је највећем страозаветном пророку. Епископу Исихију је саслуживало више свештенослужитеља Епархије ваљевске, а молитвено се сабрао велики број верника којима је Владика упутио више поука, молећи их да одоле искушењима овог света, да приносе бескрвне жртве, да се причешћују и да буду светлост свету, а не да му се уподобљавају. После Свете Литургије приређена је трпеза љубави коју су заједно припремили парохијани са својим парохом, јерејем Милошем Станојевићем.

По Светој Литутургији начињен је литијски опход, освештани су славски дарови, а Епископ Исихије је честитао свима празник Светог Илије, ревнитеља за веру, великог пророка и заштитника читавог нашег рода.

Трпезу љубави су заједно припремили парохијани са надлежним парохом јерејем Милошем Станојевићем који се захвалио Епископу што је дошао и поучио верни народ, обећавши да ће се стубленичка парохија трудити да истраје на богољубљу и братољубљу.

Детаљније на интернет страници Епархије ваљевске.