Црква Сабора српских светитеља у Обреновцу саборно прославила своју храмовну славу

У недељу, 10. септембра нови храм у Обреновцу прославио је своју славу – Сабор Српских Светитеља. Празнично прослављање, започето је у навечерје празника, служењем празничног бденија са петохлебницом, којим је началствовао протојереј Милан Николић, парох у Дрену. На сам дан празника служена је Света Литургија којом је началствовао архијерејски намесник посавски Александар Вучај, уз саслуживање више свештенослужитеља. По прочитаном јеванђељу отац Александар је тумачио причу о свадби царевог сина. Нагласио је да је ово метафорична парабола о Небеском Оцу који шаље Сина у свет и призива и све нас у заједницу са њим, наглашавајући да је свадбено рухо, оно рухо које задобијамо на крштењу, којим постајемо део Литургијске заједнице.

На крају замвоне молитве, одслужен је молебан за почетак нове школске године. Аријерејски намесник се у својој беседи, такође, дотакао и овог догађаја који је по његовим речима одлика нашег Светосавља и идентитета.
По завршетку Литургије уприличен је опход око храма, освештани колач и жито, а затим је уприличена трпеза љубави. Детаљније на интернет страници Цркве у Обреновцу.