Епсикоп Исихије на научном скупу о Епископу Михаилу у Шапцу

Епархија шабачка, поводом деведесет година од упокојења Епископа шабачко-ваљевског Михаила Урошевића, организовала је 18. новембра 2023. године, у шабачком хотелу „Слобода“, научни скуп „Епископ шабачко-ваљевски Михаило Урошевић (1868-1933): живот и дело“.
Научном скупу претходио је парастос Епископу Михаилу у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу, који је, у молитвеном присуству Епископа шабачког г. Јеротеја, служио Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије. Обраћајући се сабраним на парастосу, Епископ Исихије је рекао:
„Ваистину вечан је спомен онима који су уснули у Господу, а још више онима који су Му предано служили читавог свог живота. Молећи се овде за душу Епископа Михаила, ми се молимо и њему да нас представља пред Господом Кога је љубио и Коме је служио читав свој живот. Молећи се њему трудимо се и да ступимо у тајанствену заједницу са њим, знајући да је његова бесмртна душа пред Господом и да је подједнако члан и Епископ Цркве као што је то био и за време свог земног живота. Заједно са њим да благослов Божији измолимо од Господа за ову Богом чувану Епархију и целу Цркву, јер такви изузетни предводници и старешине наше Цркве немају краја и сећање на њих је из рода у род.“
Детаљније на интернет страници Епархије шабачке.