Светосавска академија на Савиндан у Високој пословној школи

ВИПОС – Висока пословна школа струковних студија која је недавно обележила велики јубилеј – 40 година постојања и рада, обележава празник Светог Саве Светосавском академијом која ће бити одржана на Савиндан у подне. Беседник ће бити протојереј мр Милорад Средојевић, некадашњи парох ваљевски, а сада свештенослужитељ у Београду, потврђује за радио „Источник“ проф. др Млађан […]Continue reading «Светосавска академија на Савиндан у Високој пословној школи»

Молебан за очување светиња у Храму Васкрсења

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Милутина на Савиндан 27. јануара, у понедељак, после Свете Литургије која почиње у 9 сати у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву, служиће се Молебан за очување светиња и манастира на Косову и Метохији и у Црној Гори.Continue reading «Молебан за очување светиња у Храму Васкрсења»

Коло сестара обрадовало Одељење педијатрије

Да имају искрену љубав и бригу према свима којима се на разне начине, а према могућностима може помоћи, чланице Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ при Храму Васкрсења Христовог показују сваког дана. Предвођене својим духовником, свештеником Игором Илићем, 22. јануара 2020. године, Бисерка Месаровић, Драгана Недељковић, Драгица Чанковић и Наташа Нићифоровић посетиле су Одељење педијатрије […]Continue reading «Коло сестара обрадовало Одељење педијатрије»

Професор Карловачке богословије, рођени Ваљевац, беседник Светосавске академије у Ваљеву

На Светосавској академији у Ваљеву, која ће са благословом Епископа ваљевског Милутина бити у петак 24. јануара у 19 часова у Центру за културу Ваљево, беседиће професор Карловачке богословије Бојан Грујичић који је рођени Ваљевац и који поред неизмерне радости, осећа помало и страх, јер, како каже „није лако говорити пред својим народом“. Професора који […]Continue reading «Професор Карловачке богословије, рођени Ваљевац, беседник Светосавске академије у Ваљеву»

Светосавска академија у знаку Светог Саве и Владике Николаја у петак у Ваљеву

Епархија ваљевска, Ваљевска гимназије и Центар за културу Ваљево организују Светосавску академију у петак 24. јануара у 19 часова у Великој сали Центра за културу Ваљево. Професор Карловачке богословије Бојан Грујичић ће беседити на тему: „Свети Сава – Први Архиепископ српски и Анђео Српске цркве и народа“, док ће драмски студио Ваљевске гимназије, Црквени хор […]Continue reading «Светосавска академија у знаку Светог Саве и Владике Николаја у петак у Ваљеву»

Светосавска академија у петак у Ваљеву

У сусрет празнику Светог Саве, Ваљевска гимназија организује низ свечаности посвећених најзначајнијем и најзнаменитијем Србину икада рођеном. У петак 24. јануара у 19 часова у Великој сали Центра за културу Ваљево биже одржана Светосавска академија на којој ће професор Карловачке богословије Бојан Грујичић беседити на тему: „Свети Сава – Први Архиепископ српски и Анђео Српске […]Continue reading «Светосавска академија у петак у Ваљеву»

Светосавска академија у недељу у Лајковцу

У организацији Градске библиотеке Лајковац у недељу 26. јануара у подне у Великој сали Градске куће у Лајковцу одржава се традиционална Светосавска академија на којој ће са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Милутина беседити протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник ваљевски први на тему: „Свети Сава дични светитељ – српског рода други спаситељ“. Учествоваће и […]Continue reading «Светосавска академија у недељу у Лајковцу»

Богослужења у Покровском Храму

Од понедељка 20. јануара до суботе 25. јануара, Света Литургија ће се свакодневно служити од 7 сати у храму Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву. Недељом Света Литургија почиње увек у 9 сати. Подсећамо, са благословом Епископа ваљевског Милутина почев од Васкрса 28. априла Литургија се свакодневно служи у одређеном ваљевском храму. У недељу 26. јануара, […]Continue reading «Богослужења у Покровском Храму»

Јереј Дејан Трипковић: Сарадња свештеника и управника затвора- одлична и веома важна!

Са благословом Светог архијерејског Синода СПЦ, четврти редовни годишњи састанак затворских свештенослужитеља СПЦ и управника установа одржан je у четвртак, 1. новембра у Казнено-поправном заводу у Нишу. Утиске са састанка преноси јереј Дејан Трипковић, сабрат Храма Васкрсења Христовог у Ваљеву и духовник у Казнено-поправном заводу за малолетнике у Ваљеву, који похваљује сарадњу са управницима установа јер […]Continue reading «Јереј Дејан Трипковић: Сарадња свештеника и управника затвора- одлична и веома важна!»

Протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић: „Стереотипи су лаж“

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, а у организацији радија „Златоусти“ Епархије шумадијске, у уторак 30. октобра у крагујевачкој богословији „Свети Јован Златоусти“ је одржан скуп под називом „Управљање негативним стереотипима у верским медијима, са посебним освртом на етничке, верске и родне стереотипе“. Скуп је финансијски подржан од стране Министарства културе и информисања […]Continue reading «Протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић: „Стереотипи су лаж“»